❤️ Alle hjertes dag ❤️

Valentiner dagen har vært her. Noen gledet seg til denne dagen, andre gruet seg. Men hvordan kan man grue seg til kjærlighetens dag tenker du kanskje? 🤔

Jo, det er flere grunner til det. Ensomhet er et faktum hos flere enn man skulle like å tro. Men, hvordan kan man bli ensom i dagens samfunn hvor alt og alle er så tilgjengelig? Jeg tror det handler om å tørre å komme nær, helt inn i det dypeste hos et annet menneske. Da først kan man kjenne på en ekte tosomhet som varmer og fyller tomrommet i hjertet. Man trenger ikke å være alene for å føle på ensomhet, mange par som kjenner på ensomheten på tross av at man er to.

Jeg tror mye handler om å tørre å elske seg selv først. Mange tror at det å sette seg selv først er egoistisk, jeg tenker at det er viktig å vedlikeholde seg selv for å være rustet til å elske andre. Ta vare på din egen person, pleie deg selv både fysisk og psykisk.

Til sammenligning. En bil trenger jevnlig vedlikehold, service og påfyll av drivstoff/energi for å kunne bære deg dit du skal. Selvfølgelig trenger din kropp også jevnlig vedlikehold, service og påfyll for å bære deg gjennom hverdagen.

Men hvordan skal jeg pleie meg selv, tenker du kanskje nå? For meg handler det å ta vare på sinnet og kroppen min. Start med å gå en tur, det er bevist at dette er den største kilden til «god følelsen».

Deretter må du fremsnakke deg selv. Er så mange som forteller seg selv negative ting som «jeg er dum», «jeg er tykk», «jeg er lat»…

SLUTT MED DET!

Si heller. «Jeg er god på», «jeg har kvinnelige former», «jeg har verdi» .

Ta deg en dusj, kle på deg tøy du føler deg vel i, sminke deg litt hvis det er viktig for deg. Se deg selv i speilet å si du ser flott ut! Du fortjener å høre det og det er ingen skam å elske seg selv.

Det siste tipset er å være god mot andre. Ved å gjøre andre glad, hjelpe en venn i nød, gjøre en god gjerning vil selvfølelsen komme av seg selv.

Med disse tipsene håper jeg du kan bli glad i deg selv som gjør deg rustet til å elske en annen. ❤️