❤️ Vi står sammen ved å holde avstand ❤️

Kjære alle, hele landet står stille og det er som om alle holder pusten. Hva er dette coronaviruset egentlig? Er det så farlig som alle sier? Kommer noen jeg er glad i til å dø? Mister jeg jobben? Blir jeg permittert? Må jeg være hjemme hele tiden? Mange rare tanker som går rundt i hodet nå.

Som eier av At Ease synes jeg denne situasjonen er vanskelig. Vi ønsker å gjøre hverdagen lettere for mennesker og å avstigmatisere medisinke sykdommer og fordomsfulle tilstander.

Men hvordan kan jeg og At Ease gjøre hverdagen lettere for dere i denne unntakstilstanden vi er i? Her kommer jeg til kort dessverre. 😞

Så har jeg ikke lyst til å skrive at du må vaske hender, den har vi hørt nok ganger nå. Det kommer mange generelle tips og råd om hvordan man best mulig kan takle situasjonen. Personlig synes jeg det er vanskelig å komme med tips om hvordan du skal takle dette, vi er jo alle forskjellig. Vi takler situasjoner på ulik måte og trenger ulik motivasjon for å komme oss gjennom krise og vanskelige situasjoner.

«Krise!?»- tenker du kanskje nå. Ja, for noen oppleves dette som en krise. Kanskje har du en kjær som er i risikogruppen, noen har blitt permittert, andre er selv i risikogruppen og redd for å få coronaviruset. Det høres jo dramatisk ut- men noen bekymrer seg for personlig konkurs og i verste-fall, død. Selv har jeg nære og kjære med lungesykdom, kreft og andre underliggende sykdommer som jeg bekymrer meg for.

Det er viktig å understreke at barn, unge og voksne uten underliggende sykdom stort sett får milde symptomer av Coronavirus (COVID-19) og at gjennomsnittalderen for dødlighet er 86 år.

Selv prøver jeg å opprettholde de retningslinjer og anbefalinger som er satt fra myndighetene. Vi holder oss hjemme med unntak av en liten handletur når det trengs, vi vasker hender, hamstrer ikke, har ikke og er ikke på besøk, og avlyser store sammenkomster. Datteren min ble 10 år søndag 15.03, selvfølgelig synes hun det var kjedelig å ikke feire denne dagen hun har sett frem til så lenge. Men det er faktisk bedre å avlyse enn å sette en annens helse i fare.

Prøver å se det positive i det meste. Tro det eller ei, jeg synes uken hjemme har vært hyggelig. Jeg har brukt mye tid med barna, ikke bare tid- men kvalitets-tid. Vi har spilt monopol, laget mat, bakt, spilt basketball, tegnet med kritt, sett film og mye mer. Jeg har vært lærer for barna i en uke snart, på den tiden har jeg sett hvor strukturert sønnen min er i skolearbeidet sitt, hva begge mine barn er gode på og hva de må øve litt mer på. For første gang har jeg full oversikt over barnas læring, og det er bra! Tid sammen gjør at man får et nærmere bånd, og jeg tenker det er utelukkende er bra. ❤️

I dagens samfunn er vi nesten blitt redd for å være sammen, vi har glemt hvordan vi kommuniserer og hva vi kan gjøre sammen. Dette en fin periode for å øve på det, kanskje oppdager du at det er hyggelig. Det beste av alt, du kan nyte middagen hjemme uten å stresse til fotballtrening, kor eller ballett. 😍

Som du skjønner har jeg ingen konkrete tips til hvordan du kan få en lettere hverdag. Det viktigste er å gjøre det beste ut av det. Snu tankegangen om hvor forferdelig dette er, og heller fokuser på det som er positivt. Hva gjør denne situasjonen bra for deg?

En ting vil jeg si! Dette kommer til å gå bra for de aller fleste, og hverdagen kommer tilbake igjen. Frem til da, hold dere friske og hold dere hjemme 😍🙏

Klemmer fra Linn Grete ❤️