❤️ Alle hjertes dag ❤️

Valentiner dagen har vært her. Noen gledet seg til denne dagen, andre gruet seg. Men hvordan kan man grue seg til kjærlighetens dag tenker du kanskje? 🤔

Jo, det er flere grunner til det. Ensomhet er et faktum hos flere enn man skulle like å tro. Men, hvordan kan man bli ensom i dagens samfunn hvor alt og alle er så tilgjengelig? Jeg tror det handler om å tørre å komme nær, helt inn i det dypeste hos et annet menneske. Da først kan man kjenne på en ekte tosomhet som varmer og fyller tomrommet i hjertet. Man trenger ikke å være alene for å føle på ensomhet, mange par som kjenner på ensomheten på tross av at man er to.

Jeg tror mye handler om å tørre å elske seg selv først. Mange tror at det å sette seg selv først er egoistisk, jeg tenker at det er viktig å vedlikeholde seg selv for å være rustet til å elske andre. Ta vare på din egen person, pleie deg selv både fysisk og psykisk.

Til sammenligning. En bil trenger jevnlig vedlikehold, service og påfyll av drivstoff/energi for å kunne bære deg dit du skal. Selvfølgelig trenger din kropp også jevnlig vedlikehold, service og påfyll for å bære deg gjennom hverdagen.

Men hvordan skal jeg pleie meg selv, tenker du kanskje nå? For meg handler det å ta vare på sinnet og kroppen min. Start med å gå en tur, det er bevist at dette er den største kilden til «god følelsen».

Deretter må du fremsnakke deg selv. Er så mange som forteller seg selv negative ting som «jeg er dum», «jeg er tykk», «jeg er lat»…

SLUTT MED DET!

Si heller. «Jeg er god på», «jeg har kvinnelige former», «jeg har verdi» .

Ta deg en dusj, kle på deg tøy du føler deg vel i, sminke deg litt hvis det er viktig for deg. Se deg selv i speilet å si du ser flott ut! Du fortjener å høre det og det er ingen skam å elske seg selv.

Det siste tipset er å være god mot andre. Ved å gjøre andre glad, hjelpe en venn i nød, gjøre en god gjerning vil selvfølelsen komme av seg selv.

Med disse tipsene håper jeg du kan bli glad i deg selv som gjør deg rustet til å elske en annen. ❤️

Hva har skjedd på et år? En takk til de som heier og støtter meg.

Nytt år, nye muligheter! Tenk, jeg har vært gründer og selvstendig næringsdrivende et år allerede, så fort tiden flyr.


For et år siden sto jeg der, stolt, redd, og spent. Usikker på noe og sikker på andre ting. Jeg hadde bestemt meg og jeg var trygg på avgjørelsen om å starte egen bedrift.

Meg, et år siden. Håpefull og stolt

Jeg ser tilbake med stolthet over alt jeg har utrettet på et år! Laget markedsplaner, brandbook, markedsanalyser, bygget og åpnet nettbutikk, relasjoner og avtaler med leverandører, gode samarbeid, Inkubasjonskontrakt med Pan Innovasjon og Silicia-inkubatoren, oppstart med produktutvikling og alt som medfølger der.

Det er ikke alle som har vært like trygg i avgjørelsen som det jeg har vært og det er forståelig. Nå er det ikke sånn at jeg er sikker på at firmaet blir en suksess og at jeg kan leve av dette på sikt.

Men, man vet ikke før man har prøvd! Det er akkurat det jeg skal gjøre, prøve så godt jeg kan.

Oppskriften på «å klare det» tror jeg er å lytte til tips og råd. Snakke med folk som har prøvd og feilet, de som har prøvd og lykkes. Spørre om hjelp, ikke tro du er verdensmester. Et godt nettverk rundt deg som støtter, har kompetanse og som heier på deg. Forstå at det kommer nedturer og at det er greit, lære å takle disse nedturene og bruke de til noe positivt.

Du må ha en plan, et mål, et marked. En viktig men vanskelig balansegang er å følge planen og målet, men samtidig være åpen for forandringer og omveier. Ting blir ikke alltid som planlagt, kanskje blir det bedre enn den opprinnelig planen.


Når jeg ser tilbake på 2019 og tenker på hvem som har vært viktig for meg, er det noen navn som dukker opp fremst i panna.


Nære venner som har støttet, heiet og hjulpet til på veien, uten dem hadde det vært ensomt. Det er viktig med en privat heiagjeng på sidelinjen som klapper og heier deg fremover.

«Snuppene»
De venninnene som alltid har vært der.

«Snuppene» er venninnene som alltid har vært der, som vet alt om deg og som støtter i tykt og tynt.


«Roma gjengen»
Et knippe flotte damer som heier og støtter.

Gode venner må ikke være de du traff på skolen, det kan være mennesker som har kommet inn i livet på et senere tidspunkt. «Roma gjengen» er nettopp det, flotte damer som har blitt nære venner i voksen alder. Selv om vi ikke har lang historie, er dette damer som heier, kommer med råd og støtter hele veien.

Foruten venner er det andre som absolutt har heiet og støttet.


Roger Wollan

Roger Wollan, en tidligere kollega i Elkjøp er en jeg har funnet masse støtte og kompetanse i. Vi har hatt utallige telefonsamtaler og jeg er evig takknemlig for all hjelp jeg har fått av han


At Ease har vært så heldig å få inkubasjonskontrakt med Pan Innovasjon i Hønefoss. og Silicia- inkubatoren i Vestfold. Jeg kan med hånden på hjertet si jeg ikke hadde vært der jeg er i dag uten Pan og Silicia. Her har jeg fått støtte, nettverk, kompetanse og et fellesskap som er viktig når man står alene i prosessen med oppstart av bedrift.


Pia Åhlen, grunder av Nettverk19

Nettverk19 og Pia Design har også vært til god hjelp og inspirasjon for meg i denne prosessen. Godt å ha erfarne mennesker i nettverket med ulik kompetanse. Pia, som er gründer av Nettverk19 er en dame jeg ser opp til. Hardtarbeidende, dyktig og inspirerende.


Jeg tar meg i å si «vi», nettopp fordi jeg ikke føler meg alene, det er godt. Jeg vet det er mange gründere som har gitt opp drømmen om egen bedrift nettopp fordi følelsen av ensomhet blir overveldende.


Jeg skal jobbe hardt for å få muligheten til å skrive et nytt blogginnlegg om et år med en oppsummering av 2020.

Klem fra Linn Grete.

Mette fikk hjelpen hun trengte hos At Ease.

Mette

En gang i 20 årene kan Mette huske hun hadde unormalt varme ben, mens alle andre gikk med sokker, klarte hun ikke tanken på å ha sokker på føttene. «Litt rart dette, noen ganger kjennes føttene brennende varme på innsiden, men kalde på utsiden».

På dagtid går det stort sett greit sier Mette. Bena kan ofte være varmere enn normalt, men det holder å ikke ha på sokker. Noen ganger fryser jeg på bena, da er det kjekt at kjølesokken kan brukes som varmesokk.

«Det er på kvelden problemet oppstår, når jeg skal legge meg. Jeg kan være kald når jeg legger meg, men det tar ikke mer enn fem minutter før bena brenner. Du kan jo tenke deg hvor lett det er å sove med ben som brenner».

Kjølesokken er ofte i bruk, godt med noe som faktisk hjelper!

Mette er glad i den daglige aktiviteten som husarbeid, hagearbeid og snømåking. Gå tur er en aktivitet hun har blitt veldig glad i og hun går stort sett 30 minutter hver dag.

«Det er godt for kropp og sjel, så får man energi av det også».

Å være aktiv har hatt en god helsegevinst på mye, både blodsukker, diabetes og artrose har blitt bedre etter hun økte aktivitetsnivået.

Mette går stort sett 30 minutter hver dag.

«Det er ikke alltid så mye som skal til, litt er bedre enn ingenting»


Mette er glad hun oppdaget At Ease. Der fant hun Kjølesokken hun har blitt veldig glad i. Den hjelper! «På atease.no fikk jeg hjelp og føler jeg ble forstått». Hun har fulgt rådet om 30 minutters fysisk aktivitet og gjør styrkeøvelsene hun har fått hos fysioterapeuten.


Takk til Mette som deler sine erfaringer med oss ❤️

Næring til huden.

I  samarbeid med Tind of Norway mineral makeup har jeg laget et blogg innlegg om hva det kan være lurt å ta hensyn til når det kommer til makeup og hud ved sykdom. Har du yttligere spørsmål eller trenger noen råd, ikke nøl med å ta kontakt.

Til venstre, Linn Grete fra At Ease &
høyre, Jeanette fra Tind of Norway

Det er tre viktige ting både jeg og Jeanette er like på, som er viktig for oss, og som gjorde at vi ville inngå et samarbeid. Vi har begge et sterkt ønske om å hjelpe mennesker med den kunnskapen vi har og egne erfaringer. Vi brenner for bedriftene våres, og til slutt er vi nok over gjennomsnittet opptatt av kosmetikk og velvære.


Når man blir syk prioriterer kroppen å beskytte vitale organer, noe som medfører at huden som kroppens største organ står siste i køen for å få den næringen den trenger. Dette kan ofte resultere i tørr og ubalansert hud.

Næringsstoffer som du normalt får i deg vil ofte ikke bli nok, og det er derfor ekstra viktig at huden f.eks i ansiktet får næring fra kremer og makeup i tillegg. I foundations til Tind of Norway finner du næringsrike råvarer som oljer fra tindvedbær og essensielle fettsyrer fra norsk lakserogn ekstrakt som begge tilfører fukt til tørr og dehydrert hud.

Omega Foundation

https://atease.no/butikk/nettbutikk/sminke/foundation


Norsk lakserogn ekstrakt: Proteiner, enzymer og essensielle fettsyrer er byggeklosser for hele kroppen, inkludert vårt største organ huden. For å bygge og styrke bindevevet i huden er det viktig å tilføre råvarer som reparerer, fukter og beskytter. Bonusen er at man vil utsette tegn til for tidlig aldring av huden. Kombinasjonen av disse råvarene vil dempe rødhet og pigmentflekker og jevne fine linjer.

Lakserogn ekstrakt

Oljer fra Tindvedbær: Oljen i Tindvedbær har et naturlig høyt nivå av essensielle fettsyrer, som en naturlig fuktighetskrem, så vel som vitamin E og betakaroten. Oljen er også en god kilde til vitamin C, faktisk et høyere nivå enn sitrusfrukter. En av de virkelig spennende komponentene i oljen er «superoksid dismutase (SOD)», et kraftfullt antioksidant som er mer effektfullt enn ginseng og andre antioksidanter når det kommer til å bekjempe skader fra frie radikaler. I Asia er Tindvedbær olje en mye brukt ingrediens i hudpleie og medisin.

Tindvevbær

I kosmetikk betyr dette reduksjon av tørre linjer, og hyperpigmentering, beskyttelse mot UV stråler og stimulering av kollagen.

-Øker elastisiteten

-Nærer en dehydrert og tørr hud

-Balanserer kombinert og fet hud

-Forbedrer hudens evne til å reparere seg selv


Fun fact: Jus av tindvedfrukter var en del av kostholdet for russiske kosmonauter, og de brukte en krem med olje fra fruktene for å beskytte seg mot kraftig stråling fra solen


Hudsykdommer og problemer: Felles for Psoriasis og eksem er at huden blir svært tørr og trenger tilførsel av fukt innenfra, ved for eksempel Romega som inneholder et naturlig oljeekstrakt som blandes med vann. Det er viktig når man har en typisk «problem hud, at man tilfører rene og pleiende produkter også utenpå huden i form av hudkremer og makeup.

Les om Cuvget her: https://atease.no/butikk/nettbutikk/hudpleie/hudpleie-fra-cuvget

Les om Romega her: https://atease.no/produkt/nettbutikk/helsekost/romega-silderogn


Når man skal sminke tørr hud er det viktig å bruke produkter som reparerer, fukter og beskytter. Et triks er å skrubbe huden lett med en skånsom peel, og deretter tilføre fuktserum og fuktighetskrem slik at all flass og tørr hud blir borte.

I dagens samfunn bruker vi makeup stort sett hver dag, noe som kan være skadelig for huden hvis man velger feil produkter. Derfor er det ekstra viktig å velge naturlig mineral sminke som reparerer, fukter og beskytter.

Noen sliter dessverre med en ekstrem sart hud som fort reagerer på ulik måte, allergisk eller inflammatorisk. Det er viktig når man skal sminke uren, allergisk eller inflammatorisk hud er å bruke produkter som er bra for huden og ikke gjør tilstanden verre. Mange produkter inneholder ingredienser som tetter porene og som kan irriterer huden ytterligere.

Hvorfor er velvære viktig?

Nå er det ikke sånn at sminke er så utrolig viktig, men ofte har velvære og det å føle seg vel, en positiv innvirkning på oss. Utseende er ikke alt, men for noen mennesker er det godt å kunne pynte seg litt innimellom.

Så er det jo flott da, at det finnes kosmetikk som er tilpasset de fleste hudtyper, er allergivennlig, gir fukt og er pleiende.

«Det er lov å være litt forfengelig innimellom»


Skrevet av Linn Grete Sandum & Jeanette H Halvorsen.

Hei!

Linn Grete Sandum
Hei, jeg heter Linn Grete og er ansiktet bak At Ease og atease.no

I denne bloggen ønsker jeg å dele hverdagen som gründer, informasjon om utviklingsprosjektet, spennende hendelser og annen nyttig informasjon. Tenkte jeg i første omgang kan fortelle litt om meg og hva som var motivasjonen min for å starte dette firmaet.


Jeg er en dame i sin beste alder vil jeg si. 38 flotte år og to nydelige barn har jeg fått, en gutt på 12 og en jente på snart 10 år. Vi bor i en liten bygd som heter Haug rett utenfor Hønefoss by, i Ringerike kommune. Her lever vi stort sett som alle andre familier, i en hektisk hverdag med jobb, skole, lekser, og fritidsaktiviteter.

Linn Grete og barna

Det er flere grunner til at jeg valgte å starte opp At Ease, en av de største motivasjonsfaktorene er at jeg selv har diagnoser og tilstander som så mange andre mennesker. Som liten hadde jeg barneleddgikt, i voksen alder har dette utviklet seg til psoriasis artritt. I tillegg har jeg atopisk eksem og i graviditeten med sønnen min fikk jeg burning feet syndrom.

Livet går litt opp og ned, og det er nok mange som har kjent på sykdom, tilstander, depresjon og nedstemthet i løpet av livet. Det er sånn at fysisk og psykisk helse ofte henger sammen, og helse generelt henger sammen med hvordan vi har det inni oss.


Jeg er en utadvendt dame som snakker med mennesker både privat og i forbindelse med jobb, i disse samtalene har det kommet frem så mange likhetstrekk. Mange av de jeg har snakket med føler de ikke blir trodd av lege, kollega og familie og savner forståelse for at hverdagen ikke alltid er A4. 

Det er så mange som ikke tør fortelle at de har en «greie», rett og slett fordi man er redd for å bli dømt, satt i bås eller sett ned på. Felles for alle er et sterkt ønske om å bli frisk.

Nå kan jeg ikke hjelpe alle å bli frisk. Men jeg kan bruke egne erfaringer på hvordan jeg har fått en god hverdag, sammen med kunnskap fra de jeg har snakket med til å hjelpe det jeg kan. Jeg har laget en nettside som samler informasjon om diagnoser og tilstander, forslag til fysisk aktivitet og trening som vil hjelpe deg å bli bedre og til slutt produkter som vil lette symptomer.

Alt dette for at flere kan få en så optimal hverdag som mulig ❤️


 ”Alle mennesker har rett på et godt liv, bli sett, hørt og ikke minst trodd på!” 


I tillegg til nettbutikken https://atease.no skal bedriften ved hjelp av forskning, utvikle bedre produkter enn det som er på markedet i dag, til medisinsk behandling. I første omgang gjelder det produkter som bruker varme som behandling for tilstander og sykdommer som har dårlige, eller ingen alternativer i dag.

Med dette ønsker jeg deg en riktig så fin dag.

Vi sees!