Går jeg konkurs?

Det er jo ikke til å unngå, denne store tanken som surrer i bakhodet. Tenk om jeg går konkurs..

Går jeg konkurs?

Jeg leser i aviser og ser på nyhetene om bedrifter som går konkurs. Så utrolig trist, tenk så mye lidenskap, hardt arbeid og kjærlighet som ligger bak en bedrift. Nå har hverken jeg eller firmaet mange hundre tusen på konto og jeg er absolutt ikke trygg fra konkursens trussel.

Gründer-livet er hardt i utgangspunktet, jeg kan med trygghet si at det ikke ble lettere med inntog av COVID-19 viruset.

Ja,ja. Jeg liker jo en utfordring…

Heldigvis er jeg oppdratt av en smart kvinne! Mamma har alltid sagt: «Du er din egen lykke smed» Det er jammen meg sant! Jeg er sjefen i mitt eget liv og jeg må gjøre det som skal til for å overleve i disse COVID-19 tider.

Min kjære Mamma ❤️

I bedriften At Ease selger jeg varer i nettbutikken atease.no som hjelper mennesker til en bedre hverdag. Om det er kjølesokk for lindring av «burning feet» eller det er sminke for sensitiv hud. I tillegg til dette selger jeg meg ut som konsulent for små og mellomstore bedrifter. Det er konsulent tjenester som er den største inntektskilden, men med tiden vi er inn i er det mange bedrifter som sliter og det er få som har mulighet til å leie inn konsulenter.

Konkurs vil få store konsekvenser for mine to barn og meg, ikke bare vil det bli kroken på døra for At Ease, men jeg vil også stå i fare for å måtte selge hus og miste den lille tryggheten jeg har.

Jeg tenker at det å gå konkurs er uaktuelt for meg.

Derfor har jeg gjort en del tiltak for å minske sjansen for konkurs. Det første jeg gjorde var å snakke med Pan Innovasjon og Silicia-inkubatoren om husleie, heldigvis har de gjort tiltak som letter denne utgiftsposten merkbart. Jeg har snakket med banken om lån, trekk og renter. Hønefoss Sparebank har vært veldig behjelpelig, jeg hadde ikke overlevd uten hjelp derfra. Andre tiltak har vært å sende tilbake sesong-varer til leverandører, kutte unødvendige kostnader som avis-abonnementer og private utgifter.

Det er like viktig å gjøre tiltak i privat økonomi som i økonomien til bedriften for å klare seg gjennom denne krisen.

Det siste men kanskje det viktigste tiltaket jeg har gjort er å finne meg en deltidsjobb. Nå som konsulent-tjenestene blir tvunget på hold, har jeg kapasitet til å ta meg en deltidsjobb.

Min nye sjef, Peter Nordahl på Rema 1000 i Hønengaten

Peter er en dyktig kjøpmann i en en flott Rema 1000 butikk i Hønefoss, han har mange lojale og engasjerte medarbeidere med høy arbeidsmoral og godt arbeidsmiljø. Så heldig jeg er som får lov å være en del av hans team, jeg skal dekke opp et vikariat og han hjelper meg med inntekt. Nå har jeg 20 års erfaring innen retail og tenker jeg skal bli et godt tilskudd til teamet hans en periode.

Nå skal jeg altså fortsette salg og videreutvikling av nettbutikken og konseptet At Ease, jobbe med forskning i utviklingsprosjektet, instruktør på Sats og være medarbeider på Rema 1000.

Noen ting er jeg sikker på, jeg skal ikke kjede meg, jeg skal ikke gå konkurs og jeg er min egen lykke smed!

Livet er utfordrende og spennende, jeg gleder meg til neste kapittel.

Følg med på veien videre ❤️

Klem fra Linn Grete

4 kommentarer til «Går jeg konkurs?»

  1. Det er viktig å tenke videre, være positivt innstilt på hva fremtiden bringer! Uansett hva som skjer med egen bedrift så har du utviklet deg mye som person👏 Rema 1000 er heldig som får en ansatt som deg❣💯🤗
    Stå på videre, nå har du jo mange bein å stå på!

    1. Så hyggelig Inger Hilde, tusen hjertelig takk for støtte og oppmuntring. Det trenger jeg i disse tider <3 Men, jeg har trua 😉 Nå har jeg som du sier mange ben å stå på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *