Gravid over en god middag på Rema!

Som mange andre mennesker der ute har jeg en imponerende beholdning av diagnoser, eller «greier» som jeg liker å kalle det. Skulle tro jeg samlet på diagnoser 😳😂

Revmatiker, Scheuermann, eksem, IBS…. It goes on and on…

Ja,ja.. på tross av alle greiene mine lever jeg et normalt liv og føler meg egentlig helt frisk. Jeg er opptatt av å gjøre det beste ut av en hver situasjon og leve livet fullt ut, noen tilpasninger må selvfølgelig til for at hverdagen skal gå knirkefritt.

Den «greia» som oftest skaper problemer for meg er IBS. For dere som ikke vet hva IBS er kan jeg kort fortelle at det er irritabel tarmsyndrom som er avvik i tarmens funksjon. Min tarm tar ikke opp næringsstoffer og vitaminer like bra som en frisk tarm, i tillegg er den ikke er spesielt glad i noen type matvarer.

For å få en mest mulig optimal hverdag med IBS tar jeg B12 sprøyter hver tredje måned, er fysisk aktiv, tilfører riktige melkesyrebakterier til tarmen og spiser lavFODMAP. For meg har dette vært oppskriften på en noenlunde optimal hverdag med irritabel tarmsyndrom. Men noen ganger slår det feil ut, som forrige uke, da jeg var på jobb på Rema.

Jeg hadde jobbet hele dagen her på At Ease og skulle ha kveldvakt på Rema. Middag må jeg ha, tenkte jeg mens jeg gikk rundt i butikken før jobb! Men hva skal jeg spise? 🤔 Jeg endte opp med en liten boks ferdig Teriyaki gryte, leser innholdsfortegnelsen og registrerte at den ikke inneholder noe jeg ikke tåler.

På spiserommet varmer jeg opp gryta mens jeg lager en kopp kaffe, uvitende om hva som skal skje, koser jeg meg med middagen før vakta begynner.

Etter mat skifter jeg til Rema uniform og må stramme inn beltet litt ekstra siden arbeids-buksen er litt stor.

Mett etter god mat, blid og fornøyd går jeg til kassa, det er ikke så lenge jeg står før jeg kjenner at magen ikke er like enig som meg i at Teriyaki gryte var en god ide`…

Det buldrer, knurrer og bråker voldsomt nede i tarmsystemet, lurer på om kundene hører noe 🤭

Etter en stund merker jeg at beltet plutselig er litt stramt, jeg slipper opp et par hakk og puster letta ut. Men festen der nede tar liksom ikke slutt.. Etter nok en stund merker jeg at buksa er stram. Men herremin, buksa var jo stor for en time siden. Nå står jeg der da, i kassa med en bukse som har gått fra å være for stor til å bli for liten på en time. Fascinerende!

For alle som har klemt seg inn i en liten bukse vet hvor ubehagelig det er. Det blir omsider stille i kassa, jeg tar av meg beltet og knepper opp knappen… Deilig 😌

Så nå kan du jo tenke deg hvordan det så ut, kassadama står der med en bukse som har blitt to nummer for liten, beltet er av og knappen er oppe. For å skjule at busa er åpen drar jeg genseren godt over, ser ned på magen min og kan konstatere at det ser ut som jeg er syv måned på vei..

Sånn er livet med IBS, fort gjort å føle seg gravid etter en middag på Rema 😂. Jeg tar det med et smil, heldigvis skjer det ikke så ofte.

Selv om man tar forehåndsregler vil uhell skje, det må man bare venne seg til, det kalles livet. Så får man bare le litt av situasjonen, jeg lærte jo noe. Teriyaki gryte var ikke det beste valget, men en ting er sikkert. Jeg lever godt med IBS og med noen «tiltak» føler jeg meg helt frisk!

Ikke la «greiene» dine stoppe deg, lev livet, nyt dagen og fokuser på det du kan isteden for det du ikke kan. Med litt tilpassing og humor greier du det.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med, jeg ønsker oppriktig å inspirere og hjelpe andre å leve et bedre liv med sine «greier».

Vi lever jo bare en gang, alle mennesker har rett til å bli sett, hørt og trodd på!

Klem fra Linn ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *