Hva har skjedd på et år? En takk til de som heier og støtter meg.

Nytt år, nye muligheter! Tenk, jeg har vært gründer og selvstendig næringsdrivende et år allerede, så fort tiden flyr.


For et år siden sto jeg der, stolt, redd, og spent. Usikker på noe og sikker på andre ting. Jeg hadde bestemt meg og jeg var trygg på avgjørelsen om å starte egen bedrift.

Meg, et år siden. Håpefull og stolt

Jeg ser tilbake med stolthet over alt jeg har utrettet på et år! Laget markedsplaner, brandbook, markedsanalyser, bygget og åpnet nettbutikk, relasjoner og avtaler med leverandører, gode samarbeid, Inkubasjonskontrakt med Pan Innovasjon og Silicia-inkubatoren, oppstart med produktutvikling og alt som medfølger der.

Det er ikke alle som har vært like trygg i avgjørelsen som det jeg har vært og det er forståelig. Nå er det ikke sånn at jeg er sikker på at firmaet blir en suksess og at jeg kan leve av dette på sikt.

Men, man vet ikke før man har prøvd! Det er akkurat det jeg skal gjøre, prøve så godt jeg kan.

Oppskriften på «å klare det» tror jeg er å lytte til tips og råd. Snakke med folk som har prøvd og feilet, de som har prøvd og lykkes. Spørre om hjelp, ikke tro du er verdensmester. Et godt nettverk rundt deg som støtter, har kompetanse og som heier på deg. Forstå at det kommer nedturer og at det er greit, lære å takle disse nedturene og bruke de til noe positivt.

Du må ha en plan, et mål, et marked. En viktig men vanskelig balansegang er å følge planen og målet, men samtidig være åpen for forandringer og omveier. Ting blir ikke alltid som planlagt, kanskje blir det bedre enn den opprinnelig planen.


Når jeg ser tilbake på 2019 og tenker på hvem som har vært viktig for meg, er det noen navn som dukker opp fremst i panna.


Nære venner som har støttet, heiet og hjulpet til på veien, uten dem hadde det vært ensomt. Det er viktig med en privat heiagjeng på sidelinjen som klapper og heier deg fremover.

«Snuppene»
De venninnene som alltid har vært der.

«Snuppene» er venninnene som alltid har vært der, som vet alt om deg og som støtter i tykt og tynt.


«Roma gjengen»
Et knippe flotte damer som heier og støtter.

Gode venner må ikke være de du traff på skolen, det kan være mennesker som har kommet inn i livet på et senere tidspunkt. «Roma gjengen» er nettopp det, flotte damer som har blitt nære venner i voksen alder. Selv om vi ikke har lang historie, er dette damer som heier, kommer med råd og støtter hele veien.

Foruten venner er det andre som absolutt har heiet og støttet.


Roger Wollan

Roger Wollan, en tidligere kollega i Elkjøp er en jeg har funnet masse støtte og kompetanse i. Vi har hatt utallige telefonsamtaler og jeg er evig takknemlig for all hjelp jeg har fått av han


At Ease har vært så heldig å få inkubasjonskontrakt med Pan Innovasjon i Hønefoss. og Silicia- inkubatoren i Vestfold. Jeg kan med hånden på hjertet si jeg ikke hadde vært der jeg er i dag uten Pan og Silicia. Her har jeg fått støtte, nettverk, kompetanse og et fellesskap som er viktig når man står alene i prosessen med oppstart av bedrift.


Pia Åhlen, grunder av Nettverk19

Nettverk19 og Pia Design har også vært til god hjelp og inspirasjon for meg i denne prosessen. Godt å ha erfarne mennesker i nettverket med ulik kompetanse. Pia, som er gründer av Nettverk19 er en dame jeg ser opp til. Hardtarbeidende, dyktig og inspirerende.


Jeg tar meg i å si «vi», nettopp fordi jeg ikke føler meg alene, det er godt. Jeg vet det er mange gründere som har gitt opp drømmen om egen bedrift nettopp fordi følelsen av ensomhet blir overveldende.


Jeg skal jobbe hardt for å få muligheten til å skrive et nytt blogginnlegg om et år med en oppsummering av 2020.

Klem fra Linn Grete.