Næring til huden.

I  samarbeid med Tind of Norway mineral makeup har jeg laget et blogg innlegg om hva det kan være lurt å ta hensyn til når det kommer til makeup og hud ved sykdom. Har du yttligere spørsmål eller trenger noen råd, ikke nøl med å ta kontakt.

Til venstre, Linn Grete fra At Ease &
høyre, Jeanette fra Tind of Norway

Det er tre viktige ting både jeg og Jeanette er like på, som er viktig for oss, og som gjorde at vi ville inngå et samarbeid. Vi har begge et sterkt ønske om å hjelpe mennesker med den kunnskapen vi har og egne erfaringer. Vi brenner for bedriftene våres, og til slutt er vi nok over gjennomsnittet opptatt av kosmetikk og velvære.


Når man blir syk prioriterer kroppen å beskytte vitale organer, noe som medfører at huden som kroppens største organ står siste i køen for å få den næringen den trenger. Dette kan ofte resultere i tørr og ubalansert hud.

Næringsstoffer som du normalt får i deg vil ofte ikke bli nok, og det er derfor ekstra viktig at huden f.eks i ansiktet får næring fra kremer og makeup i tillegg. I foundations til Tind of Norway finner du næringsrike råvarer som oljer fra tindvedbær og essensielle fettsyrer fra norsk lakserogn ekstrakt som begge tilfører fukt til tørr og dehydrert hud.

Omega Foundation

https://atease.no/butikk/nettbutikk/sminke/foundation


Norsk lakserogn ekstrakt: Proteiner, enzymer og essensielle fettsyrer er byggeklosser for hele kroppen, inkludert vårt største organ huden. For å bygge og styrke bindevevet i huden er det viktig å tilføre råvarer som reparerer, fukter og beskytter. Bonusen er at man vil utsette tegn til for tidlig aldring av huden. Kombinasjonen av disse råvarene vil dempe rødhet og pigmentflekker og jevne fine linjer.

Lakserogn ekstrakt

Oljer fra Tindvedbær: Oljen i Tindvedbær har et naturlig høyt nivå av essensielle fettsyrer, som en naturlig fuktighetskrem, så vel som vitamin E og betakaroten. Oljen er også en god kilde til vitamin C, faktisk et høyere nivå enn sitrusfrukter. En av de virkelig spennende komponentene i oljen er «superoksid dismutase (SOD)», et kraftfullt antioksidant som er mer effektfullt enn ginseng og andre antioksidanter når det kommer til å bekjempe skader fra frie radikaler. I Asia er Tindvedbær olje en mye brukt ingrediens i hudpleie og medisin.

Tindvevbær

I kosmetikk betyr dette reduksjon av tørre linjer, og hyperpigmentering, beskyttelse mot UV stråler og stimulering av kollagen.

-Øker elastisiteten

-Nærer en dehydrert og tørr hud

-Balanserer kombinert og fet hud

-Forbedrer hudens evne til å reparere seg selv


Fun fact: Jus av tindvedfrukter var en del av kostholdet for russiske kosmonauter, og de brukte en krem med olje fra fruktene for å beskytte seg mot kraftig stråling fra solen


Hudsykdommer og problemer: Felles for Psoriasis og eksem er at huden blir svært tørr og trenger tilførsel av fukt innenfra, ved for eksempel Romega som inneholder et naturlig oljeekstrakt som blandes med vann. Det er viktig når man har en typisk «problem hud, at man tilfører rene og pleiende produkter også utenpå huden i form av hudkremer og makeup.

Les om Cuvget her: https://atease.no/butikk/nettbutikk/hudpleie/hudpleie-fra-cuvget

Les om Romega her: https://atease.no/produkt/nettbutikk/helsekost/romega-silderogn


Når man skal sminke tørr hud er det viktig å bruke produkter som reparerer, fukter og beskytter. Et triks er å skrubbe huden lett med en skånsom peel, og deretter tilføre fuktserum og fuktighetskrem slik at all flass og tørr hud blir borte.

I dagens samfunn bruker vi makeup stort sett hver dag, noe som kan være skadelig for huden hvis man velger feil produkter. Derfor er det ekstra viktig å velge naturlig mineral sminke som reparerer, fukter og beskytter.

Noen sliter dessverre med en ekstrem sart hud som fort reagerer på ulik måte, allergisk eller inflammatorisk. Det er viktig når man skal sminke uren, allergisk eller inflammatorisk hud er å bruke produkter som er bra for huden og ikke gjør tilstanden verre. Mange produkter inneholder ingredienser som tetter porene og som kan irriterer huden ytterligere.

Hvorfor er velvære viktig?

Nå er det ikke sånn at sminke er så utrolig viktig, men ofte har velvære og det å føle seg vel, en positiv innvirkning på oss. Utseende er ikke alt, men for noen mennesker er det godt å kunne pynte seg litt innimellom.

Så er det jo flott da, at det finnes kosmetikk som er tilpasset de fleste hudtyper, er allergivennlig, gir fukt og er pleiende.

«Det er lov å være litt forfengelig innimellom»


Skrevet av Linn Grete Sandum & Jeanette H Halvorsen.